Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Kistérségünkről Turizmus a kistérségben
Bekezdések

Turizmus a kistérségben

A turizmus vonzerői és kínálatai is elmaradnak hazánk idegenforgalmilag számon tartott területeiről, azonban a térség éppen a különböző tájegységek találkozása miatt szeretné kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket. Ötvözni szeretné a vízi a bor-, a lovas és a kerékpáros turizmust, s egy egységes ökoturizmus kínálatot szeretne biztosítani. A Rába menti települések közül Árpás már most is a Rába túra egyik kikötőhelye, de a többi Rába-parti település, mint Sobor, Bodonhely, Rábaszentmihály, Rábacsécsény, Mérges és Kisbabot is felsorakozhat melléje.

Borospince Csikvándon Rába folyó

 A Sokoró vagy másképpen a Szemere-vonulat szőlővel borított területei és pincesorai helyet adhatnak a borturizmusnak, kialakítva a Sokoróaljai borútat, amelyhez Gyarmatot, Csikvándon és Téten megtalálható szőlőskertek és szemet gyönyörködtető régi pincesoraik is csatlakoznak.

A térségben mindössze négy panzió működik. Sokorópátkán a Sokoró Fogadó, Téten a Kisfaludy nevet viselő és kerékpáros fogadóként és funkcionáló Kisfaludy Panzió, Gyarmaton a Taverna fogadó, továbbá Tényőn a Dombi és Fiai vendégfogadó. Rajtuk kívül néhány falusi vendégszoba áll a térségbe látogató turisták rendelkezésére.

 
GPS-túrák a Sokorótól a Rábáig

A projektet a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása valósította meg az Ausztria – Magyarország INTERREG IIIA 3.2. program támogatásával.

A kistérség területe a Sokorói-dombságtól a Rábaközig tart, erre utal a cím is. Szeretnénk elérni, hogy a kistérség turisztikai szempontból összekötő szerepet töltsön be a két földrajzi egység között, ami a későbbiekben átvezethető a Rábaközön át a Fertő-mentére és onnan további kapcsolódó területekre.

A projekt a turizmus technológiai hátterének fejlesztését célozza meg hosszú távon. Egy újszerű, innovatív megoldással, a GPS technológia alkalmazásával szeretnénk elérhetővé tenni turisztikai értékeinket. Így nincs feltétlenül szükség nyomtatott térképekre, táblarendszerre, mivel azokat elektronikusan összeállítható útvonalak helyettesítik.

Tovább a GPS túrák oldalára

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek