Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Többcélú Társulás Rendezvények/Események/Hírek Gazdálkodók Figyelem!
Navigáció
Elérhetőség
 
Bekezdések

Gazdálkodók Figyelem!



Még November 30-ig lehet EMVA-AKG-ban támogatott ügyfeleknek a 3. gazdálkodási évre (2011/2012) vonatkozóan a gazdálkodási naplót benyújtani.
Felhívjuk figyelmüket, hogy november 30-ig kell az EMVA-AKG-ban támogatott ügyfeleknek a 61/2009. (V. 14.) az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló FVM rendelet 18. §. alapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz a 2011. szeptember 1-től 2012. augusztus 31-ig tartó gazdálkodási évre vonatkozóan benyújtani a gazdálkodási naplót, amelynek része a tápanyag-gazdálkodási terv is.                                                                                                            

A határidő jogvesztő hatályú, így az ezt követően benyújtott gazdálkodási naplók nem kerülnek elfogadásra.                                

A gazdálkodási napló benyújtásánál figyeljenek, hogy a jelenleg hatályos nyomtatványon nyújtsák be. A benyújtásról NÉBIH honlapján (www.nebih.gov.hu) találnak további információt.
A vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szóló 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet 10. § (2) bekezdésében meghatározott adatszolgáltatási kötelezettséget a 2009/2010. gazdálkodási évtől kezdődően elektronikusan is lehet teljesíteni, az adatlap adattartalmával megegyező elektronikus adatszolgáltatás keretében.                                                                                              

A Nitrát adatszolgáltatást 2012. december 31-ig kell teljesíteni.                  

Változás: Az 59/2008 FVM rendelet módosítása révén azon gazdálkodóknak nem kell adatot szolgáltatnia, ha az állatlétszáma nem éri el a magánszemély háztartási igényeit meghaladó mértéket (vegyes állattartás 5 számos állat (egy számos állat kb. 500kg-nyi állatot jelent), baromfi esetében 3 számosállat).
Az aktuális nyomtatványok letölthetők a: (www.nebih.gov.hu) honlapról.

    Bóka Ferenc
    kamarai tanácsadó
    tel: 30/760-0208


Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek