Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Többcélú Társulás Rendezvények/Események/Hírek Gazdálkodók figyelem, indul az egységes kérelmek beadása!
Navigáció
Elérhetőség
 
Bekezdések

Gazdálkodók figyelem, indul az egységes kérelmek beadása!

Az MVH tájékoztatása alapján várhatóan 2013 április 2-án indul az egységes kérelmek beadása.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a 2013. évi Egységes Kérelem keretében benyújtandó egységes területalapú támogatás (SAPS), agrár-környezetgazdálkodási támogatás (EMVA-AKG), kedvezőtlen adottságú területek támogatása (KAT) illetve Natura 2000 gyepterületek támogatása jogcímekkel kapcsolatban elengedhetetlen a kérelmezett területek földhasználati jogviszonyának rendezése.


A SAPS kérelem benyújtása esetén az ügyfeleknek 2013. június 10-én kell a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában jogszerű földhasználónak lenniük.


A KAT kompenzációs támogatásának igénybevételére, valamint a Natura 2000 gyepterületek támogatás igénylése esetén a kérelmezőknek 2012. szeptember 1-től 2013. augusztus 31-ig kell rendelkezniük földhasználati jogosultsággal a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában.


Hasonló a helyzet az EMVA-AKG támogatások esetében is, ahol a földhasználati jogosultságot a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában a teljes támogatási időszakra megszakítás nélkül igazolni kell, azaz 2009. szeptember 1-től 2014. augusztus 31-ig.


A támogatási kérelem beadása előtt fontos teendő az őstermelői igazolvánnyal rendelkezőknek.
Akinek változott az őstermelői igazolvány száma annak az egységes kérelem benyújtása előtt az új őstermelői igazolvány számot az MVH felé le kell jelenteni elektronikusan (G 002-es nyomtatványon) az ügyfél regisztrációs rendszerben.


A kérelem benyújtása előtt mindenki érvényesítse az őstermelői igazolványát.

2013. március 21.


 Bóka Ferenc
 kamarai tanácsadó

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek